Vraag vanaf nu het ‘Vlaams Beschermingsmechanisme 3’ aan!

Datum flash: 

04 jan 2021

Geachte lid,
Beste ondernemer,

Het is zover: vanaf nu, maandag 4 januari 2021, kan je het ‘Vlaams Beschermingsmechanisme 3’ aanvragen, de Vlaamse premie om een deel van je omzetverlies van de voorbije weken te kunnen compenseren.

Wat houdt de premie algemeen in?

  • De premie is er voor ondernemingen die minstens 60% omzetverlies hebben geleden in de periode van 16 november 2020 tot en met 31 december 2020.
  • De steun bedraagt 10% van de omzet exclusief btw tijdens dezelfde periode in 2019, weliswaar beperkt tot bepaalde maximumbedragen al naargelang de gekozen periode. Zelfstandigen in bijberoep krijgen 5% steun.
  • Bekijk hier alle specifieke voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Heb je vragen over de voorwaarden of je specifieke situatie? Contacteer dan zeker VLAIOdie de premie uitkeert!

Vraag de premie nu aan via de roze knop op de website van VLAIO!

Een tijdje geleden deelden we ook al mee dat de Vlaamse regering heeft beslist om de premie te verlengen tot en met februari 2021. De premie kan in januari en februari 2021 elk apart per maand aangevraagd worden. Dezelfde voorwaarden blijven voorlopig gelden, maar worden nog volop besproken en Horeca Vlaanderen houdt dit nauwlettend in de gaten.

We houden je op de hoogte vanaf dat er meer duidelijkheid is over wanneer de premie voor januari en februari 2021 aangevraagd kan worden. Maar het ‘Vlaams Beschermingsmechanisme 3’ kan je dus zoals hierboven omschreven al aanvragen vanaf nu!

Vriendelijke groet,
Horeca Vlaanderen