Overslaan en naar de inhoud gaan

Culinaire projecten

(Junior) National Culinary Team

Vlaamse culinaire keukentalenten krijgen dankzij het (Junior) National Culinary Team een betere omkadering om zich sterker voor te bereiden op culinaire wedstrijden. Het uiteindelijk doel is dat Vlaamse culinaire vakmannen daardoor beter kunnen scoren op culinaire internationale wedstrijden. 

Flanders Food Faculty
Eén van de doelstellingen van de Flanders Food Faculty is Vlaamse culinaire talenten beter laten scoren op internationale culinaire wedstrijden. Daar moet onder meer dit (Junior) National Culinary Team voor zorgen. Zij neemt dan ook deel aan culinaire wedstrijden over heel de wereld. Hun internationale avonturen, wie ze zijn, wat ze juist doen kan je volgen op https://www.flandersfoodfaculty.be/nl/junior-national-culinary-team.

Horeca Vlaanderen
Horeca Vlaanderen zorgt voor de uitrol van dit project. De uitvoering van het project heeft zowel een toeristische als een economische en competitieve impact. Om dit traject mogelijk te maken, is een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk. Een team uitbouwen zonder partners is onmogelijk.

Partners
Wij kijken vandaag zowel naar de gekende horecapartners, maar ook naar partners die op dit moment minder courant zijn binnen gastronomische wedstrijden. Wij zoeken voornamelijk partners die hetzelfde DNA hebben en het Vlaamse team mee uitstraling en draagkracht kunnen geven. Wij zijn trots op onze partners die mee het succes van dit project maken! Benieuwd wie ons steunt en wat ze voor ons doen? Check hen hier! What could be in it for you? Stuur een mailtje naar onze not-so-average projectmanager Isabelle via i.vanasselberghs@horeca.be

Junior National Culinary Team
Is een 11-koppig team jonge getalenteerde koks onder de 25 jaar. Zij werden zorgvuldig geselecteerd op basis van een selectieproef en mogen deelnemen aan de allergrootste culinaire wedstrijden ter wereld zoals de ‘Culinary World Cup' en de 'Olympiade der Köche'. De doelstelling is om medailles te behalen op internationale wedstrijden om zo de aantrekkelijkheid van Vlaanderen als culinaire topbestemming te bevestigen.

Hun avonturen kan je volgen op social media:

Facebookhttps://www.facebook.com/NationalCulinaryTeamBE/
Instagramhttps://www.instagram.com/juniornationalculinaryteambe/ 
Beeldmateriaalhttps://www.flickr.com/photos/youngchefsteam/ 
#juniornationalculinaryteambelgium

National Culinary Team
Onder dit project vallen jonge culinaire vakmannen onder 35 jaar op de dag van de selectieproef. Onder deze noemer Daarom werkte Horeca Vlaanderen een traject uit waarbij culinaire talenten uit Vlaanderen worden opgespoord en begeleid tijdens hun voorbereiding op culinaire missies of internationale wedstrijden. Hiermee worden Vlaamse culinaire talenten de kans gegeven om zich beter te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is een sterke indruk nalaten tijdens culinaire missies en om deze resultaten te gebruiken om de uitstraling van de Vlaamse gastronomie in binnen- en buitenland te versterken.

 

Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld verenigt 54 jonge topchefs die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij jongeren brengen. Hoe ze dat doen? Door voor perfectie te gaan zonder gepolijst te zijn. Door elkaar te inspireren en uit te dagen. Door ongeacht de omstandigheden – ondergronds, in de lucht, op het strand, in toprestaurants en over de hele wereld – de lekkerste gerechten te bereiden. Door respect te tonen voor seizoenen en ambachten. Gedaan dus met dat stijf gedoe. Topgastronomie – Vlaamse gastronomie – draait vooral om smaken, proeven, zintuigen prikkelen en durven. En laat dat hetgene zijn wat onze Jong Keukengeweld-chefs voor ogen hebben.

Horeca Vlaanderen
Sinds juni 2019 heeft Toerisme Vlaanderen de praktische organisatie van Jong Keukengeweld, naast het National Culinary Team toevertrouwd aan Horeca Vlaanderen.

Culinair genot tot bij de jonge mensen brengen: dat is waar we voor gaan. Jaar na jaar levert Jong Keukengeweld de mooiste selectie Vlaamse, jonge chefs af. Een project waar Horeca Vlaanderen erg trots op is en graag verder mee de schouders onder zet”, aldus Matthias Decaluwe, CEO Horeca Vlaanderen.

Ambassadeurs van Vlaamse tafelcultuur
Jong Keukengeweld is een initiatief van Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen ondersteund door de toeristische provinciale organisaties, de kunststeden en Horeca Forma. Jong Keukengeweld startte tien jaar geleden dankzij Westtoer, waarna het naar Horeca Vlaanderen verhuisde en verder groeide onder de vleugels van Toerisme Vlaanderen. Sinds kort is Jong Keukengeweld opnieuw een project van Horeca Vlaanderen.

Meer informatie
Voor meer informatie: www.jongkeukengeweld.be
Facebook: www.facebook.com/jong.keukengeweld 
Instagram: www.instagram.com/jongkeukengeweld
Beeldmateriaal: https://www.flickr.com/photos/181612281@N07/albums
#jongkeukengeweld